Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Digitest | 29. apr. 2024

Rulli end üles

Üles

Kommentaare pole

Click and Grow Smart Garden 9 – kasvata veelgi rohkem taimi korraga :: Digitest

Click and Grow Smart Garden 9 – kasvata veelgi rohkem taimi korraga
Merilin Juhkam

Nutiajastu aednike parim sõber Click & Grow on välja tulnud järjekordse uue mudeliga, mis kannab nimetust Smart Garden 9.

Võrreldes Click & Grow senise lipulaevaga Smart Garden 3-ga on masinate suurim erinevus taimekapslite arv. Nimelt on võimalik korraga kasvama panna lausa üheksa erinevat taimekapslit. Nutiaeda ostes on võimalik valida kolme erineva värvi vahel, milleks on beež, valge ja hall ning kohe on komplektiga kaasas 3 erinevat taimekapslit (3 basiilikut, 3 minitomatit ja 3 lehtsalatit). Nutiaed on varustatud täies kõrguses seadistatava lambiga, spetsiaalsete LED lampidega ning luksusliku korpusega.

Ürdiaia stardikomplekti sisu

Juba omaselt Click & Grow toodele on ürdiaia töökorda seadmine äärmiselt lihtne. Kõik vajalik kuulub juba komplekti ning vajalike tegevusi illustreerib ka piltidega lihtne kasutusjuhend. Ise tuleb lisada vesi ning masin vooluvõrku ühendada. Edasi jääb üle ainult vaadata, kuidas soovitud taimed kasvama hakkavad.

Pärast kahenädalast kasvamist.

Taimekapslitele tuleb peale asetada ka kaaned, mis tekitavad seemne idanemiseks sobiva soojuse ja niiskuse. Kohe kui taime kasv jõuab kapsli kaaneni, tuleb see eemaldada. Sõltuvalt taimest, mida kasvatad, juhtub see umbes 1-2 nädalaga.

Kolm nädalat kasvanud basiilik, lehtsalat ja minitomat

Veel nädal kuni paar ja juba tulebki lambi kõrgust tõsta, et liiga lähedal põlev valgus värskelt kasvanud lehti ära ei kõrvetaks – lambi reguleerimiseks vajalikud postid on nutiaiaga kohe kaasas. Nüüd, kui suur töö on tehtud ja taimed kenasti suureks kasvanud, ei jää muud üle, kui tehtud töö vilju nautida ja – kokkama!

Lambi valgustsüklid on reguleeritavad: lamp põleb 16 tundi ja puhkab 8 tundi – nii tekib taimedele ööpäeva tsükkel. Lambi valgustusaja algus on reguleeritav seadme vooluvõrku ühendamisega.

Neli nädalat möödas ning minitomat õitseb.

Lehtsalat ja baiilik on söömiseks valmis. Minitomat vajab veel aega, et vilju kasvatada. Kui oled suureks kasvanud basiiliku ja lehtsalati lehed toidu maitsestamiseks ära kasutanud, jätkab masin taimede toitmist vee, toitainete ning piisava valgusega veel pikka aega. Samal ajal kasvatades juurde ka pidevalt uusi lehti.

Kaks kuud hiljem soendab minitomat oma vilju.

 

Ürdiaed – kaks kuud kasvama panemisest.

Click & Grow Smart Garden 9 ürdiaiaga on väga lihtne kasvata soovituid maitsetaimi või ilulilli aastaringselt ning sõltumata eelnevatest kogemustest aianduses. See on efektne, praktiline ning mis kõige tähtsam – saadused on imemaitsvad!