Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Digitest | 27. apr. 2024

Rulli end üles

Üles

Kommentaare pole

Polar Unite ülevaade :: Digitest

Polar Unite spordikell aitab leida tasakaalu trenni ja tervise vahel
Kadi Huizinga

Aasta tagasi Digitestitud Polar Ignite spordikell on saanud järglase – pea identse välimuse, kuid ühe suure sisulise muutusega Polar Unite. Eelkäijast rahakotisõbralikum Polar Unite tuleb ilma integreeritud GPSita, kuid säilitab põhjaliku uneanalüüsi, aktiivsuse jälgimise ja treeningsoovitused. See seob aktiivsuse ja tervise üheks tervikuks ning annab personaalseid nõuandeid, et oskaksid oma aktiivse elu teekonnal teha õigeid valikuid.

 

Disain

Vaid 32 grammi kaaluv Polar Unite on äärmiselt kerge ja mugav. Polar on säilitanud Ignite mudeli ilusa disaini, kuid vahetanud Ignite roostevabast terasest raami välja vastupidavast polümeerist musta raamiga. See teeb kella veidi kergemaks nii kaalult kui hinna poolest.

Polar Unite

Kella värviline IPS TFT puuteekraan on 240 × 204 lahutusvõimega ning selle alumisel serval on valgussensor, mille abil on ekraani lugemine lihtsam igas valguses. Kahjuks ei ole kella ekraan alati aktiivne – aku kokku hoidmiseks läheb kella ekraan “magama” kui käe rippu lased. Ekraani aktiveerimiseks tuleb lihtsalt kätt tõsta, ekraani puudutada või kella ainsat nuppu vajutada. Akukestvuse poole pealt on tegemist hea omadusega, kuid siiski tähendab see, et ka lihtsalt kellaaja kiikamiseks peab käe silme ette tõstma ja vahel ei reageeri kell tõstmisele silmapilkselt, võib tekkida kerge viibehetk.

Polar Unite

Ekraanikuvade osas pole sarnaselt Polar Ignite’le ka Unite mudelis rohkem valikuvõimalust kui digitaalne või analoogkell. Küll aga saab Unite’ga ekraani natuke rohkem oma meele järele seadistada – ekraani aktsentvärvi saab valida 8 erineva värvitooni seast ning panna see näiteks kellarihmaga sobituma. Lisaks kellaajale saab ekraanil libistades esile tuua päevase aktiivsuse, pulsiinfo, viimase treeningu info, Nightly Recharge, FitSpark trennisoovitused või lihtsalt kuupäeva.

Polar Unite

Öise taastumise ekraanikuva.

Polar Unite

FitSpark treeningsoovituste ekraanikuva.

Polar Unite käerihm on üsna teistsugune, kui tema eelkäijal. Selle pealmine külg on kaetud pehme tekstiilse kihiga ning alumine külg on silikoonist, mis tagab, et rihm püsib hästi naha vastas kindlustamaks täpse pulsilugemise. Erinevalt Ignite mudelist ei ole Unite rihmas ühtki metallist detaili, selle asemel kinnitub Unite rihm hoopis enese alla sarnaselt Apple Watch sportrihmadele. Kella rihma saab väga lihtsalt vahetada – see kasutab universaalset 20 mm kinnitust, millega ühilduvad nii Polar Ignite kellarihmad kui teised 20 mm laiused kellarihmad.

Polar Unite

Unite korpus on täiesti veekindel, nii et Sa ei pea muretsema vihmasadude pärast, võid minna kellaga duši alla ning ka supelda ja ujumistrenne teha.

Kell on varustatud 174 mAh liitiumpolümeer akuga, mis kirjade järgi võiks kesta neli päeva järjest või 50 tundi järjestikust treeningut – minul jõudis kell laadijasse umbes kolme ja poole päeva järel. Kusjuures laadija on Unite mudelil täiesti erinev. Polar on siin hüljanud klassikalise laadimiskaabli ja pakkis Unite’ga kaasa hoopis plastikust USB-laadija. Kuigi selle kasutamine on vägagi mugav, tundub see täpselt selline vidin, mis võib väga kergesti ära kaduda. Parem sellele värviline lindike külge siduda.

Polar Unite

Akupangaga ühendatud Polar Unite laadija.

Ekraan Värviline puutetundlik ekraan
IPS TFT
240 × 204 pikslit
Taustvalgustus
Asahi klaas
Sensorid Kiirendusmõõtja
Optiline pulsiandur
Valgussensor
Nutitelefoni märguanded Kõned
SMS
E-mail
Kalender
Rakendused
Sotsiaalmeedia
Passiivsus
Äratus
Aktiivsuse jälgimine Sammud
Läbitud vahemaa
Põletatud kalorid
Automaatne päeva eesmärk
Uni: kestus & unefaasid
Ühendused Bluetooth LE
Ilmastikukindel Veekindel 30 m sügavuseni
Sobib ujumiseks
Aku Integreeritud 174 mAh Li-Po aku
50 tundi treeninguaega (ühendatud GPSi ja pulsianduriga)
4 päeva nutikellana
Laadimine spetsiaalse kaabliga
Mõõtmed 43 × 43 × 8,5 mm
Kaal 32 grammi
Rihma pikkus 130–210 mm
Värvivariandid must
valge
roosa
sinine
lilla
roheline

Polar UnitePolar Unite Polar UnitePolar Unite Polar Unite

Aktiivsuse jälgimine

Polar Unite ei ole küll Vantage seeria tasemel spordikell ega Apple Watch tasemel nutikell, kuid üks, mis see kindlalt on, on põhjalik aktiivsuskell. Polar Unite loeb üles kõik sammud, arvutab põletatud kalorid, hoiab silma peal südametööl, kalkuleerib läbitud vahemaa ning teab kui hästi Sa oled öösel välja puhanud.

Polar Unite

Kell on varustatud Polar Sleep Plus Stages unetehnoloogiaga, mis kasutab une analüüsimiseks liikumisandureid ja pulsiinfot. Kell mõõdab, kui kaua viibid pindmises, sügavas või REM unefaasis ning kui palju häiringuid tuleb uneajal ette. Selle info põhjal annab kell Sulle unehinde ning kõrvutab möödunud öö tulemusi ka Sinu tavapäraste öödega. Sleep Charge parameeter ütleb, kell kas magasid piisavalt, kas said piisavalt REM und jm.

Polar Unite

Samuti on sel Nightly Recharge funktsioon, mis hindab, kui hästi on Su keha taastunud päevastest tegevustest. Nightly Recharge kasutab kahte mõõtu hindamaks, kui hästi öösel välja puhkad – Sleep Charge ja ANS Charge. Sleep Charge võrdleb une pikkust ja erinevate unefaaside kestust eelnevate öödega, samas kui ANS Charge jälgib ka südamelööke, pulsi varieeruvust ja hingamist une esimese nelja tunni jooksul, hinnates kui kiiresti Su keha peale magama jäämist rahuneb. Kui keha rahuneb kiiresti, on ANS Charge kõrge, aga kui uni on rahutu tuleb ANS Charge madal. Mida kõrgem Nightly Recharge, seda paremini oled uneajal taastunud.

Polar Unite

Polar Unite

Nende kahe mõõdu järgi otsustab kell, kas oled hästi välja puhanud. Kellal võib näha sõnu “Very good” “OK” või ka “Compromised“, kui selja taga on eriti rahutu öö. Nightly Recharge järgi saad siis otsustada, kuidas eesolev päev vastu võtta – kas tasub hoogsalt trenni teha või hoopis rahulikult võtta ja lasta kehal puhata.

Polar Unite

Polar Unite

Lisaks saab kellaga pingelisel hetkel aja maha võtta hingamisharjutusi tehes. Serene-nimeline funktsioon tuleb appi kui tunned, et päeva pinged hakkavad üle pea keema ning vajad hetke iseendale. Vali, kui pikka puhkehetke soovid ning jälgi kella ekraanilt juhiseid sisse ja välja hingamiseks.

Polar Unite

Polar Unite

Treeningfunktsioonid

Polar Unite

Kuigi Unite’l ei ole integreeritud GPSi on sel siiski üle 100 spordiprofiili, mille seast leiab nii SUP-lauatamise, vehklemise, tantsimise, tennisemängu, grupitrennid ja muud traditsioonilised ja vähem traditsioonilised alad. Kahtlemata on Polar Unite parim valik juhul kui Su trennid valdavalt siseruumides toimuvad – et nende täpseks jälgimiseks ei ole vaja GPSi.

Polar Unite

Polar Unite

Samas kui Sulle meeldib aeg ajalt käia kõndimas, jooksmas, matkamas või muid treeninguid vabas õhus teha, siis selleks on Unite’l oskus nutitelefoniga mesti võtta ja GPS-info siiski üles märkida. Nii saab kellaga mõõta kõiki olulisi parameetreid – tempot, vahemaad, pulssi ja ka jooksuindeksit (VO2max) jms. 

Polar Unite

Trenni lõpus saad kokkuvõtet näha otse kella ekraanilt ning ka Polar Flow rakendusest telefonis ja veebis.

Polar Unite

Unite on varustatud ka Polari soovituslike treeningute funktsiooniga FitSpark. Tegemist on funktsiooniga, mis võtab arvesse kella mõõdetud Nightly Recharge näitajat. Sõltuvalt sellest, kui hästi oled välja puhanud soovitab FitSpark kindlaid treeninguid – kardio, jõutrenn või toetav treening ning need varieeruvad alates 10 minutist kuni terve tunnini.

Polar Unite

Valides meelepärase treeningu näitab kell otse ekraanil, milliseid harjutusi peaksid tegema ning kui kaua. Nii et kui oled väsinud alatasa nuputamast, millist trenni teha, siis Unite teeb selle otsustamise väga lihtsaks. Tänu lühematele treeningutele on see ka üsna motiveeriv – 20 minutit päevas ju ikka trenni jaoks leiad.

 

Nutipagas

Polar Unite

Suurt digimuutumist ei ole Polar Unite nutimaastikul teinud. Sarnaselt Ignite’le on selle nutipagas (kui seda üldse nii nimetada saab) üsna tagasihoidlik. Kuigi paljud spordikellad on tänasel päeval väga nutikad ja võimaldavad kellaga näiteks Spotify’st muusikat kuulata või poes kontaktivabalt maksta, siis Unite nende hulka ei kuulu.

Kell toob randmele nutiteavitused kõnedest, sõnumitest ja sotsiaalmeedia- ning muudest rakendustest ning äratab Sind hommikul õrna alarmiga. Kui nutikad kellad ja viled Sind külmaks jätavad, siis on Unite hea valik – väike nutipagas mõjub väga hästi selle hinnasildile.

 

Polar Flow

Polari treeningseadmetega käib käsikäes Polar Flow veebipäevik, arvutitarkvara ja mobiilirakendus. Kella arvutiga sünkroniseerides, paiskab kell need andmed ka Polar Flow veebipäevikusse, kus pakub veelgi põhjalikumat aktiivsus- ja treeninganalüüsi.

Polar Unite

Polar Flow näol on tegu veebiteenuse ja nutirakendusega, mis pakub põhjalikku – ja tõesti põhjalikku – analüüsi kogu Sinu treeninginfost. Nii veebis kui nutiseadmes pakub Flow kogu infot Sinu päevasest aktiivsusest ja passiivsusest – seda kogu päeva vältel, tund-tunnilt, lisaks analüüsi unetundidest: kui palju said sügavat und, kui palju veetsid aega lammaste lugemisele. Veebirakendus annab ligipääsu veelgi rohkemale infole: nädala- ja kuuvaated pakuvad kokkuvõtteid senisest aktiivsusest ning rakendus annab võimaluse oma sportlikku külge veelgi rohkem arendada. Kokkuvõtlikult on Polar Flow näol tegemist rakendusega, mis igal statistikahuvilisel südame natuke kiiremini põksuma paneb.

Polar Unite

Polar Flow on väga põhjalik ka nutitelefonis, kaotades vajaduse iga treeningu järel arvuti avada. Treeninginfot on võimalik vaadata nii iga sessiooni kohta eraldi kui ka iga päeva, nädala ja kuu kohta.

Polar Unite

Polar Unite

Polar Unite

Polar Unite

Polar Unite

Polar Unite

Polar Unite

Polar Unite

Kokkuvõte

Kui oled tegemas esimesi samme aktiivsema eluviisi poole, on Polar Unite heaks julgustajaks ja motiveerijaks. Unite jälgib kui aktiivne Sa päeva kestel oled, loeb üles sammud ja põletatud kalorid, mõõdab läbitud vahemaad ja hoiab silma peal südametööl. Jättes kella ka öösel käe peale mõõdab see ka Su unekvaliteeti ja hindab kui hästi treeningutest taastud. Nii seob Polar Unite Su aktiivsuse ja tervise üheks tervikuks, suunates Sind targalt liikuma. Unite kerge ja õhuke disain on mugav kandmiseks nii päeval kui ööl ning tänu klassikalisele disainile sulandub hästi käele nii tööasju ajades kui trenni tehes.

+ Lihtne ja minimalistlik disain
+ Põhjalik ja täpne unejälgimine
+ Üle 100 spordiprofiili
+ GPS infot on võimalik saada nutitelefoni kaudu
+ Hinna-kvaliteedi suhe on hästi paigas

– Ekraan ei ole alati aktiivne ning võiks kiiremini reageerida
– Nutifunktsioone võiks olla rohkem

Polar Unite

Polar Unite spordikella leiad Photopointi veebikaubamajast ››

Ülevaade numbrites

Disain
9.5
Kasutusmugavus
7.5
Funktsionaalsus & täpsus
8.5
Hinna & kvaliteedi suhe
9
8.6

Rahakotisõbralik

Polar Unite on heaks julgustajaks ja motiveerijaks kui oled tegemas esimesi samme aktiivsema eluviisi poole. See jälgib kui aktiivne Sa päeva kestel oled, loeb üles sammud ja põletatud kalorid, mõõdab läbitud vahemaad ja hoiab silma peal südametööl. See ei võta Sinult pilku ka uneajal, et hinnata kui hästi välja puhkad ja treeningutest taastud. Polar Unite seob Su aktiivsuse ja tervise üheks tervikuks, suunates Sind targalt liikuma.