Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Digitest | 28. apr. 2024

Rulli end üles

Üles

Kommentaare pole

Xiaomi Mi Portable Photo Printer – ilus ning lahedate funktsioonidega väike fotoprinter :: Digitest

Xiaomi Mi Portable Photo Printer – ilus ning lahedate funktsioonidega väike fotoprinter
Oskari Värä

Nutiseadmega ühilduvad väikesed fotoprinter

id on populaarsust kasvatamas ning järjest tuleb müügile erinevate tootjate uusi mudeleid. Seekord on kompaktse ning stiilselt lihtsa välimusega printeri välja andnud Xiaomi.

Mi Portable Photo Printer ei vaja paberikassetti ning töötab akutoitel ehk see võimaldab nutiseadme kaudu fotosid välja printida kusiganes sa viibid. Samuti on sellel terve ports erinevaid huvitavaid funktsioone, mille aktiveerimiseks on vaja vaid alla laadida tasuta rakendus.

 

VÄLIMUS

Karbist vaatab vastu ilus ning lihtne, ümarate servadega seade, mille värv on säravvalge ning peal on vaid Mi logo. Printeri ühes otsas on ava, millest väljub prinditud foto ning teisel pool on kaks indikaatortuld, microUSB port laadimiseks ja sisse-välja lülitamise nupp.  Займы с 18 лет без процентов.

Lisaks on karbis kaasas viie zink (Zero Ink) fotopaberiga pakk ning printeri laadimiseks mõeldud microUSB kaabel. 

Printeri enda mõõdud on 12,4 × 8,5 × 2,46 cm ning kaal on 181 grammi ehk siis vägagi taskusse mahtuv (lühem kui minu isiklik iPhone XR). Taskusse mahutamisega on küll see, et viimistlus on väga säravvalge, mis kuskile vastu hõõrdudes võib üsnagi kergelt inetud kriimud peale saada.

Paberi laadimiseks tuleb pealmist paneeli veid tagasi nihutada ning nii avaneb paberi jaoks jäetud pesa. Paberite laadimine on lihtne — igas pakis on teatud arv pabereid ning lisaks ka üks kontrollpaber, mille peal on instruktsioon, mis pidi tuleb paberid printerisse panna. Seejärel sulge kaas ja hakka printima. Esimesena küll tuleb välja lasta kontrollpaber, mis veidi pikendab esimese foto printimise aega, aga mitte oluliselt. 

 

ÜHENDUVUS JA RAKENDUS

Xiaomi Mi Portable Photo Printer ei vaja wifiga ühendust, vaid kõik töötab läbi Bluetoothi ning sellega saab ühendada kuni kolm nutiseadet samal ajal. 

Printer töötab Mi Home rakendusega, mille esmasel kasutamisel tuleb luua paraku ka kohe Xiaomi konto. Selleta kahjuks fotoprinterit kasutada ei saa ning see piirab kasutusvõimalusi ja ega igale poole ei soovigi kontot teha alati. 

Rakenduse esileht on lihtne ja loogiline – esimene valik on fotode printimine. Vali galeriist foto, mida soovid printida ning seejärel saab seda soovi korral asuda töötlema.

Esmalt saab valida, kas on soov panna fotole valge raam ning mis formaadis foto tuleb – näiteks saad selle ka “Polaroid” stiilis ruuduna välja printida.

Erinevaid filtreid on kokku kaheksa, millega saad foto teha näiteks must-valgeks. Valikus on ka Lomo effekt, mis loob vana analoogkaamera vibe’i.

Kui filter on valitud, siis saab valitud digifotot ka töödelda. Heledus, teravus, kontrast, värviküllastus ning vinjett on parameetrid, mida saab muuta ja see on kõik. Ei midagi liiga keerulist ning võimalusi pole liiga palju antud.

Järgmine valik on “Video photo” – see töötab nii, et valid video, mida soovid teistele näidata. Seejärel pead valima kas nutiseadme galeriist foto või videost mõne kaadri, mis läheb skännitavale fotole ning prindid selle välja.

Häälfoto töötab sarnaselt – salvesta hääleklipp, lõika see sobivaks, vali foto printimiseks, mida hiljem skännida ning valmis see ongi. Hea viis näiteks kellelegi sünnipäevaks õnne soovida!

Seejärel on rakenduses nupp, millega saab skännida video- või helifotot. Vajuta peale, skänni ära ning rakendus hakkab seepeale taasesitama videot või vaid heli. 

Samuti saab teha ka fotokollaaži ehk vali oma galeriist välja 2-4 fotot ning rakendus annab ette võimalikud asetused, millest tuleb valida üks. Igat pilti saab liigutada, pöörata ning pooli vahetada ehk olemas on täitsa head võimaluse, et täpselt paika panna, kuidas kollaaž välja hakkab nägema. Paraku aga ei saa kollaaži valiku puhul enam fotole peale panna filtreid ega seda töödelda. 

“Grid Split” on funktsioon, millega saab ühe pildi lõigata mitmeks väiksemaks. Selle puhul prinditakse foto mitmele paberile, et need hiljem üheks suuremaks kokku panna. 

“Headshot Photo” annab taas ette erinevad kollaažid, mis on mõeldud portreede jaoks. Vaikimisi oli vähemalt minu rakenduses ees suvalise inimese pilt ning kui soovitud asetus välja valitud, siis küsis rakendus, kas ma soovin printida sama foto või valida siiski mõne enda oma. Lisaks sellele sunnitakse valima kindlasti nii mitu erinevat fotot, kui palju kollaažile välja valisid ehk siis ühte sama pilti ei saa samale paberile panna kaks korda. Kui just ei tee failist näiteks screenshotina koopiat. 

 

PILDID

Nagu juba mainitud, siis ka Xiaomi Mi printer töötab zink ehk “Zero Ink” ehk tindivabal süsteemil. See on nüüdseks saanud üsna levinud variandiks ning paberid on samuti seetõttu lihtsamini saadaval. Fotode mõõt 5 × 7,6 cm ning need on ka kleebitavad. 

Pildikvaliteet varieerub palju vastavalt Sinu poolt tehtud digifotole. Üldiselt tuleks igale fotole lisada natuke heledust, sest muidu jääb see paberil palju tumedam kui telefoni ekraanilt vaadates. Lisan ka näidise selle kohta:

Vasakpoolsel fotol on näha, milline oli foto telefoni ekraanilt. Parempoolsel on ülemine lisatud heledusega ning alumine originaal. Vahe on märgatav.

 

KOKKUVÕTE

Xiaomi Mi Portable Photo Printer jättis mulle igati positiivse mulje, sest see on ilus ning tundub käes hoides kvaliteetne ja kõik töötas laitmatult. Printimisprotsess on kiire ning kuskil peol või istumisel on väga lahe sellega fotosid koheselt välja printida ja neid teistele mälestuseks jagada.

Lisafunktsioonid nagu video- ja helifotod on huvitavad, kuigi rakenduse nõue on pigem miinuseks ning lisaks sellele peab igaühel veel konto olema. Üsna palju nõutud praegu, et igaühel oleks Xiaomi süsteemis seadmeid ning ka konto ja seda on liiga palju tahetud, et ühte videotervitust vaadata.