Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Digitest | 27. mai 2024

Rulli end üles

Üles

Kommentaare pole

Roccat Kave XTD 5.1 – peakomplektide etalon :: Digitest

Roccat Kave XTD 5.1 – peakomplektide etalon
Daniel Sepp

Roccati tooteid kujutatakse alati kui mängurite unelmat, mis on ühest küljest ka tõsi. Kave XTD 5.1 kõrvaklappide kohta räägiti reklaamtekstis, et need on mõeldud pikkadeks mängusessioonideks. Minul ei ole pikad mängusessioonid vaid tööpäevad – päevad, mille jooksul tuleb olla pidevalt telefoni otsas, töödalda läbi hulk informatsiooni. Ma olen klienditoe ninja. Kas Kave XTD 5.1 on muutunud minu elu kergemaks? Aga produktiivsemaks? Sellest räägime siin. Tehnilised omadused harutas lahti kolleeg Silver enda varasemas artiklis.

 

12 tundi peas

On kordi kui minu tööpäev venitab või venitan ma selle ise pikaks, et mugavas keskkonnas tööväliste asjadega tegeleda. Paar päeva tagasi sai proovitud kõrvaklappe 12 tundi peas hoida, et aru saada kui väga hakkavad need kõrvadele ning kas tegemist ongi tõesti “ära võta kunagi peast” tootega. On küll.

Kave_XTD_pult_pealt2 
Kave_XTD_pult_külg_profiil

Kuigi paljud on öelnud, et nende heliisolatsioon ei ole piisaval tasemel, siis ma leian, et nii ongi parem. Kui mul on vaja kolleegiga vestelda siis lööb ma ühe liigutusega konsoolist nii mikrofoni kui kõrvaklappide heli nulli ning saangi vestluse peetud. Ma ei pea midagi peast võtma ja see mulle meeldib.

12 tunni jooksul pidasin ma lugematu arvu telefonikõnesid, vaatasin läbi kümned videod ning kuulsin Spotifyst sadakond muusikapala, korduvalt vestlesin kolleegidega ning vaid ühe korra võtsin klapid peast – kui päev läbi oli. Ei mingit valutavat pead nagu odavamate vähetuntud tootjatega ega reaalset vajadust päeva jooksul neid peast kiskuda.

Kuigi ma olen kõvasti vaeva näinud, et need kõrvaklapid väsimuse märgid lagedale tooksid ei näi ei korpus ega ükski teine osa väsinud. Hea koostekvaliteet on kindlasti märksõnaks kui maksad kõrvakatete eest 169 eurot. Ja välimus? Minu maitsele võiks tulukesi rohkemgi olla. Näiteks põlev Roccati logo oleks äge ju, aga see on kõigest värvitud sinine.

 

Elu ilma

Kui me endale midagi ostame siis ajapikku kaob ära see “vau”-effekt ja toote tegelik väärtus vajub unustusse. Seepärast loobusin ma samast peakomplektist üheks päevaks. Nagu kuri needus oli just sel päeval rekordiline arv telefonikõnesid. Juba ainuüksi kõrvaklappide peast võtmine ja tagasi panemine iga 2 minuti tagant ajas mul pea valutama. Pealegi prooviks võetud paarikümne eurosed klapid surusid tugevalt kõrvadele ning õhtuks olid viimased valusad.

Nii üllatav oli järsku saada aru, et kõne ajal ma ei saagi helitaset reguleerida suurest rullikust vaid pean telefonitoru seadetes kolama, mis ei olegi nii mugav. “Nagu jalgratast leiutada,” tundsin ma poole päeva pealt. Aga nii ongi. Inimestele, kes räägivad palju telefoniga ent vajavad ühendust arvutiga on Roccat Kave XTD 5.1 ainuõige valik ning kord kui see ära proovida ei kujuta teisiti enam ette ka.

Kave_XTD_avang
Kave_XTD_tugikaar_pikendus
Kave_XTD_elemendid

 

 

Kasutusmugavus ning lihtsus

Suure kasutusjuhendite vastasena ei lugenud ma seda. Need on ju kõigest kõrvaklapid, või kuidas. Aga tuli lugeda. Natukene tuleb ümber harjuda sellega, et sinu helikaart jääb kogu tegevusest kõrvale. Laual seisev juhtkonsool täidab ka selle funktsiooni.

Raske õppusel, kerge lahingus ehk raske seadistada, kerge kasutada. Mida põhjalikumalt asjad ära seadistada seda vähem tuleb hiljem liigutusi teha. Inimesele kes on kasutanud varem Roccati tooteid tuleb seadistamine kindlasti lihtsalt – kasutajaliides on nende tarkvaral alati sama nägu. See ongi ainus, mis on ette heita. Ei ole juht külge ja minekut, aga eks autole tuleb ka kütus sisse kallata enne kui gaasi andmisest kasu on.

 

Kokkuvõtteks

Kui rahakott kannatab, siis ostke endale Kave XTD 5.1 headset ning unustage kõik muu, sest see funktsionaalsus ning mugavus on pakitud väga heasse korpusesse. Olgu siis töö jaoks või koju, on see suurepärane ost.

Ja kuigi ma olin alguses skeptiline ning olin veendunud, et nendest on kasu vaid arvutimängurile kes päev läbi inimesi tapab pidin tunnistama enda eksimust – neid oleks vaja igal meie kontori töötajal.

tl;dr on need kõige praktilisemad kõrvaklapid mis mul kunagi on olnud ning turul olevatest kindlasti kõige mõistlikum ost – kui sulle on tähtis elada enda elu mugavalt.

Ülevaade numbrites

Mugavus peas
8
Funktsionaalsus
10
Seadistamise lihtsus
6
Vastupidavus
8.5
Välimus
7.5
Hind
5
7.5

Ostaks uuesti!

Kui ma peaksin valima täna uuesti kõrvaklapid valiksin ma need samad - elu ilma on lihtsalt nii ebamugav.