Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Digitest | 28. apr. 2024

Rulli end üles

Üles

Kommentaare pole

Juhtmehaldus mänguritele: Roccat Apuri vs Razer Armadillo2 :: Digitest

Valle Kapstas
  • Avaldatud 28. mai 2010
  • http://foto.vallekapstas.com

Käimas on pingeline võrgulahing. Kuulid lendavad. Vaenlane pistab just pea välja ja tulistan… Aga näe lask läks mööda. Hiire juhe takerdus jälle kusagile taha või on libisenud laualt alla ja tuleb jälle teda sikutada närilisele lähemale.  On tuttav olukord? Kavalad nupumehed on ka sellise probleemi lahendamiseks üht-teist välja mõelnud.

Roccat Apuri vs Razer Armadillo2

Razer võttis kätte ja valmistas ühe väikese musta raskuse, mille peale vajutades on tekkinud vahemikku võimalik hiire juhe pista. Armadillo2 alumine külg on kummeeritud ja püsib laual hästi. Raskust on piisavalt, et juhet paigal hoida. Võrreldes eelmise mudeliga on juhtme eemaldamine kiirem ja mugavam. Miinusena ei saa enam pikemat juhet korpuse sisse kerida. Pind on läikiva viimistlusega ja võtab väga kergelt sõrmejäljed külge.

[nggallery id=80]

Roccat aga arvas, et kui juba midagi lauale panna, siis võiks see ka üht-teist enamat teha osata kui juhtmeid hoida. Nimelt on seade ka nelja pesaga USB-hub. Passiivses olekus annab Apuri välja 500 mA voolu. Kui aga USB-kaablile lisada eraldi toitejuhe (aktiivne olek), antakse nelja pesa peale välja voolu 2 A. Viimane kulub mitme energianäljase seadme toitmiseks-laadimiseks ära (nt välised kõvakettad jne).

Mõlemal juhtmel on pikkust 1,5 m. Seadme peal on kolm sinist LED valgusallikat pluss kumav Roccati logo alumisel küljel. Kolme jalaga disain tagab lauast kõrgemal seisvale Apurile stabiilsuse. Jalad on alt samuti kummeeritud.

Vajadusel saab juhet hoidva “käpa” eemaldada ning kasutada Apurit ainult USB-hubina. Roccati seade on osa firma SDMS lauahaldussüsteemist.

[nggallery id=81]

Jagame punkte

Hiire juhtmetega on mässamist olnud varem rohkelt kuid pole pähegi tulnud selle vastu mingi vastav atribuut hankida. Nii Razeri kui Roccati seadmed teevad oma tööd väga hästi. Armadillo2 on Apurist umbes kaks korda odavam ning lihtsa raskusena täidab oma eesmärgi.

Apuri on kallim, kuid pakub selle eest ka laua peale lisaks neli USB pesa. Samuti on juhe kinnitatud kummist (ja seega painduva) “käpa” külge. Selle disaini eelis on selles, et ägedamas mänguhoos annab seade pisut järele, kui juhe mingil hetkel natukene lühikeseks jääb, pakkudes sujuvamat kogemust. Peale selle tõstab Apuri juhtme ka hiirest kõrgemale ning tänu sellele takerdub hiirele “ette veetud” juhe ka vähem. Tõesti on kohati tunne, nagu kasutaks juhtmevaba hiirt.

Razer Armadillo2

+ Lihtne, stiilne (loe: näeb hea välja)
+ Odavam kui Apuri
+ Hoiab juhtme edukalt paigal
+ Juhtme kinnitamine ja eemaldamine käib kiirelt
+ Lihtne kotti pista (nt LAN)

– Lisafunktsionaalsust ei paku
– Hind krõbedavõitu (vt eelmist punkti)
– Kallim kui vanem mudel ja juhet ei saa ka enam korpuse sisse kerida
– Läikiv pind korjab lihtsalt sõrmejälgi

Roccat Apuri

+ Hoiab juhet kõrgemal ning kummist “käpp” annab pisut järele (loe: kasutamine on sujuvam ja meeldivam)
+ “Käpp” on eemaldatav
+ Seade on ka USB-hub
+ Võimalik kasutada nii passiivsena kui aktiivsena
+ Juhet lihtsa kinnitada ja eemaldada
+ Äge disain

– Võtab laual rohkem ruumi
– Valgustust ei saa välja lülitada (kui just juhet tagant ei võta aga siis ei tööta ka USB-pesad…)
– Üsna kallis
– Transportimine tülikas (nt LAN)

Mida võtta?

Kokkuvõttes teevad oma töö väga edukalt ära mõlemad. Kuigi Razer Armadillo2 on odavam, valiksin isiklikult Roccat Apuri. Seda sel põhjusel, et seade pakub lisaks ka USB-hubi funktsionaalsuse ja hiire juhet hoiab ka mõnusamalt. Kui midagi Armadillo2 sarnast lihtsamat (ja kompaktsemat!) lahendust soovite, siis võib kaaluda ka vanemat mudelit.