Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Digitest | 28. apr. 2024

Rulli end üles

Üles

Speedlink Wii Contact-free Charger: kontaktivaba laadija :: Digitest

Kõik, kes on kokku puutunud juhtmevaba tehnikaga, teavad kui tüütu on kasutada AA-tüüpi akusid. Wii juhtpuldi puhul on akude laadimiseks esmalt vaja eemaldada puldi küljest kõik lisatarvikud, seejärel venitada puldi ümbert ära silikoonümbris ja alles siis saab akud laadima panna.

Erinevad tootjad on näinud palju vaeva ja tööd, et luua algsele laadimisviisile alternatiiv, mille puhul jääks lisatarvikute ja silikoonümbrisega tegelemine vahele. Speedlink pakub lahenduseks kontaktivaba induktsioonlaadijaSpeedlink Wii Contact-free Charger.

Wii juhtpuldi külge ühendatud patareipakk

Speedlink Wii Contact-free Chargeriga saab kaasa kaks spetsiaalset akupakki. Kaasasolevad akupakid asendavad  Wii patareipesa kaant, muutes puldi konsooliga sünkroniseerimise mugavamaks, sest akupakkide kaane sisse on jäetud sync-nupu jaoks ava, mida originaalidel ei ole. Akude laadimine võtab aega umbes 4 tundi ja annavad kuni 20 tundi mänguaega, olenevalt mängustiilist.

See, kui hästi kaasasolevad akupakid Wii juhtpulti sobivad, tundub olevat täiesti juhuslik. Minu pultidesse sobis üks aku ideaalselt, teisega jäi väike servaste, mis tundus käe all terav ja ebamugav. Kui eeskujulikult silikoonümbrist kasutada, ei ole eelmainitu probleemiks.

Mängusõber, kelle telekalaua taga on juhtmedžungel ja ühtegi vaba seinakontakti ei leidu, saab rõõmustada – laadija ühendub Wii ja selle voolukaabli vahele T-kaabliga. Kuna tegemist on kontaktivaba laadijaga ei pea jälgima, et kontaktid ühilduksid: puldid tuleb alusele asetada ja laadimine algab! Tänu induktiivsele laadimisele võivad lisatarvikud nagu MotionPlus, Nunchuk, Classic Controller ja silikoonümbris juhtpuldi külge jääda, kuna laadimist need ei sega. Muud lisatarvikud, mis käivad puldi ümber (nt reket, rool) tuleb eemaldada.

Patareipakk ja Wii pult laadimisplaadil

T-kaabel

Kui akusid laadida koos Wiimote’iga, on laadimine lihtne: puldi eesmine ots tuleb toetada vastu kummist piirajat. Akupakki eraldi laadides peab siiski jälgima, et aku asuks enam-vähem sama koha peal, kus see asuks koos puldiga (laadija alumises osas). Kui akupakk lükata vastu piirajat, siis laadimist ei toimu.

Laadimisest annavad märku punased tuled, mis muutuvad siniseks, kui akud saavad täis ja kustuvad siis, kui pult laadimisplaadilt ära võtta või laadija ennast välja lülitab, mis leiab aset 6 tundi pärast akude laadimapanemist, et vältida ülelaadimist.

Speedlink Wii Contact-free Chargerit sobiks kasutada edeva alusena, mille peal Wii juhtpulte demonstreerida selle asemel, et need muude lisatarvikutega sahtli sügavustesse peita. Kui täis laetud akudega pulti laadija peal liigutada, võib laadimine uuesti alata, sest laadimisplaat ei saa alati aru, kas aku on täis või ei ole. Laadija puldialusena kasutamisel näib mõistliku sammuna selle vooluvõrgust välja võtmine.

T-kaabel Wii ja voolukaabli vahel

Speedlink Wii Contact-free Charger on väga hea AA-tüüpi akude alternatiiv. Lisaks sellele, et tegemist on äärmiselt mugava laadimisviisiga, vähendab see Wiimote’i lisaseadmete ühenduspesa mehhaanilist kulumist, sest neid ei pea pidevalt kokku ja lahti ühendama. Laadimisplaat näeb kena välja ja on kujundatud Wii mängukonsooli arvesse võttes ega riiva silma.

Plussid:

  • maitsekas välimus
  • lihtne kasutada: lisaseadmeid ja juhtpuldi silikoonümbrist ei pea eemaldama
  • võtab vähe ruumi
  • ühendub Wii mängukonsooli külge

Miinused:

  • hind
  • laadimisplaat ei saa alati aru, kas akud on täis
  • laadimisel lähevad akud üsna kuumaks

Speedlink Wii Contact-free Charger Photopointis: 649.-