Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Digitest | 30. apr. 2024

Rulli end üles

Üles

Kommentaare pole

Prestigio MultiPad 9,7 PRO tahvelarvuti :: Digitest

Digitest.ee
  • Avaldatud 27. aug. 2012
  • http://www.digitest.ee/

IPS-ekraanid on reeglina vaid kõige kallimatel elektroonikaseadmetel. Apple MacBook Pro, iPad, HTC One XEizo monitorid… Seda, et üks suhteliselt tundmatu Itaalia tootja oma 249€ maksvasse tahvelarvutisse IPS-ekraani paneb, ei juhtu just tihti. Prestigio MultiPad 9,7 PRO on aga just selline tahvelarvuti – IPS-ekraaniga. Seepärast võtsime selle tahvli Digitestis ette ning uurime, mis värk sellega siis õigupoolest on.

Prestigio MultiPad 9,7 PRO tahvelarvuti videoülevaade

Prestigio MultiPad 9,7 PRO tahvelarvuti ekraan

MultiPad 9,7 PRO ekraan paneb kõik esmavaatlejad imestusest kulmu kergitama. Niivõrd ilusate puhaste värvide ja hea kontrastsusega on see. Lisaks võib tahvelarvuti keerata ka näoga vaat et ristipidi ning ikka on ekraani peal olev päris kenasti näha. Ekraani headus tuleneb selle tüübist. Nimelt on MultiPad 9,7 PRO juures kasutatud mitte LCD vaid IPS paneeli.

Nii hea, kui see IPS-paneel ka ei oleks, on sellel siin siiski üks miinus. Nimelt on Prestigio – ilmselgelt selleks, et hoida tahvli hinda madalal – otsustanud keskpärase lahutusvõimega ekraani kasuks. Piksleid on sellel 1024 × 768. Seda ei ole just väga vähe. Samas on neid piksleid tavaliselt IPS-paneelidega ekraanidel rohkem ning sellest johtuvalt ei ole MultiPad 9,7 PRO ekraan päris nii teravalt hea nagu kallimatel tahvelarvutitel.

Prestigio MultiPad 9,7 PRO tahvelarvuti rakendused

Soodsamapoolsete tahvelarvutite juures peaks jälgima, et neile oleks peale installeeritud Google`i enda rakendused eesotsas Google Play rakendustepoega. Mitmed tootjad pakuvad Google Play asemel enda lahendust rakenduste allalaadimiseks ning need lahendused on tihti piiratumad. MultiPad 9,7 PRO tahvelarvutis on olemas kõik Google rakendused. Play Store, maps, Gmail jne. Kindel pluss.

Prestigio MultiPad 9,7 PRO tahvelarvuti korpus

Prestigio tahvelarvuti korpus on tavatult hea koostekvaliteediga. Peamiselt metallist valmistatud korpus ei ole just kõige õhem, kuid 11.2 mm juures ei ole tegemist ka mingi paksu tükiga. Eriti mõnus on MultiPad 9,7 PRO tahvli ekraani külgede suhe – sarnane iPad`ile. Sellist mõõtu pinnalt on hea veebi ja tekste lugeda nii vertikaalses kui ka horisontaalses orientatsioonis.

Jõudluse poolest ei erineMultiPad 9,7 PRO teistest 200€ piirimail hängivatest tahvelarvutitest. Ühetuumaline 1GHz  taktsagedusega protsessor koos Android 4.0 operatsioonisüsteemiga ei jäta – vähemalt äsja karbist välja võetud uue tahvelarvuti juures – kiiruse poolest seadet häbisse. Navigeerimine nii veebis kui ka menüüdes on eeskujulikult sujuv. Ühenduspesade nimistus on lisaks Mini USB-le ja SD-kaardipesale olemas ka HDMI port. Pildistamisvõlud piirduvad aga iseenda sihverplaadiga sest MultiPad`i tagaküljel kaamerat ei ole.

Täismõõdus soodsamapoolse, hea ekraani ja koostekvaliteediga tahvelarvuti ihalejail soovitan veel üle vaadata Archose süsinikkiust kerega 97 Carbon mudeli. Tehniliste andmete kohaselt võiks ju see olla parem, sest sisemälu on 2x enam ning tagaküljel on ka 2MP kaamerasilm.