Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Digitest | 28. apr. 2024

Rulli end üles

Üles

Samsung NX1000 hübriidkaamera :: Digitest

Veidi üle nädala oli minu kasutuses Samsungi hübriidkaamera NX1000. Varem pole ma kordagi Samsungi kaameraga pildistanud ning esmamulje oli meeldiv. Kõik on kaamera menüüs loogiline ja kiiresti leitav, nuppude asetus mugav. Eriti hea on tolle kaamera juures kompaktsus. Ei pea valima, milliseid objektiive kaasa võtta, tänu väikestele mõõtmetele mahub kere koos kahe-kolme objektiiviga peaaegu igasse kotti, ülimugav ja kerge.

Tausta saab mõnusalt uduseks

Piltide värvid on erksad ja selged. Dünaamiline ulatus on päris hea – isegi vihmase ja halli ilma puhul saab küllaltki korraliku detailse ja erinevate värviüleminekutega pildi.

Ka vastu valgust pildistades ei jäta taevast üleni valgeks. Samuti on portreepiltidel värvid ja detailsus väga hea.

16mm objektiiviga

Esimene miinus, mille avastasin, oli autofookuse edasi-tagasi saagimine. Hämaras (õhtul toas lambivalguses) ei tasu üldse autofookust kasutada. Ka päeval päikesevalguses jäi autofookus kohati hätta. Samas manuaalselt on jällegi ülimugav pildistatavat objekti fookusseerida, kuna kaamera suurendab vajalikku kohta ekraanil sel hetkel.

Dünaamiline ulatus on üsna hea – järeltöötluses ja RAW failist saab tumedamate alade heledust veelgi tõsta. Tavalise kompaktkaameraga sama stseeni pildistades jääks metsast ainult must triip.

20-50mm objektiiviga

20-50mm objektiiviga

Kaamera teeb toredaks asjaolu, et sel on palju filtreid (päike, lumi, vinjett, miniatuur, filminegatiiv ..) Eriti huvitav oli mustvalge joonistuse filter ja näiteks vinjett muudab pildi hästi mõnusalt kontrastseks, eriti portreede puhul. Samuti on kaameras erinevaid raame, millele mina küll kasutust ei leidnud, aga lastel on kindlasti lõbus kasutada.

Filter “Miniatuur”

Filter “Vinjett”

Tänav, pildistatud tavaliste seadistustega ilma digifiltrita Tänav, pildistatud “Vinjett” digifiltriga

Pärast nädalast kasutamist suutsin kaamerasse päris kiinduda. Supermugav ja hea pildikvaliteediga kaamera, mida endaga kaasas kanda iga päev.

Vaata Samsung NX1000 hübriidkaamerat lähemalt Samsungi veebilehelt